Agnico Eagle pääsponsorina FEM 2017 -konferenssissa

/, Exploration, Operations/Agnico Eagle pääsponsorina FEM 2017 -konferenssissa

Agnico Eagle pääsponsorina FEM 2017 -konferenssissa

Agnico Eagle Finland Oy oli mukana Fennoscandian Exploration and Mining 2017 -konferenssissa 31.10. – 2.11. Levillä joka toinen vuosi järjestettävä konferenssi kokosi yhteen noin 1 200 malminetsinnän ja kaivostoiminnan ammattilaista eri puolilta maailmaa.

Agnico Eagle Finland Oy oli konferenssin pääsponsori, jonka tervehdyksen tapahtumaan toi toimitusjohtaja Jani Lösönen. Kittilän kaivoksen teknologia- ja kehityspäällikkö André van Wageningen puolestaan kertoi keynote-puheenvuorossaan tulevaisuuden kaivostekniikasta.

Agnico Eagle Finland Oy sponsoroi myös Suomen 100-vuotisjuhlan ja Kanadan 150-vuotisjuhlan kunniaksi järjestettyä näyttävää ilotulitusta. Kaiken kaikkiaan Agnico Eaglella on paljonkin syytä juhlaan, täyttäähän yhtiö tänä vuonna 60 vuotta. Juhlavuosi tuotiin näyttävästi esille myös yhtiön esittelyosastolla konferenssin aikana.

Ingmar Hagalle FEM Special Award

Agnico Eagle Finland Oy:n pitkäaikainen toimitusjohtaja Ingmar Haga palkittiin pitkästä elämäntyöstään kaivannaisteollisuuden kehittäjänä FEM Special Award -palkinnolla. Myös Agnico Eagle muisti eläkkeelle jäävää toimitusjohtajaa lahjalla, jonka Jani Lösönen luovutti kiittäen Ingmar Hagaa hänen arvokkaasta työstään Agnico Eaglen ja Kittilän kaivoksen hyväksi.

Avajaisiltana jaettiin myös järjestyksessään neljäs Agnico Eagle Award. Sen sai Labtium Oy:n liiketoimintajohtaja Heikki Niskavaara pitkästä ja menestyksekkäästä urastaan jalometallien analysointiin liittyvien menetelmien kehittämisessä.

Vieraita kaivoksella FEM-viikolla

Kittilän kaivos on perinteisesti vastaanottanut useita vierailijaryhmiä FEM-viikon aikana. Tiistaina kaivoksella vieraili noin 40 geologi- ja kaivosinsinööriopiskelijan ryhmä eri puolilta Eurooppaa ja Meksikosta.

Perjantaina saimme vieraaksemme Prospectors and Developers Association of Canadan eli PDAC:n puheenjohtajan Glenn Mullanin. Vierailun aikana hänelle esiteltiin kaivoksen lisäksi Keski-Lapin vihreäkivialueen geologiaa ja Suurikuusikon kultaesiintymän löytöhistoriaa. Kaivoksen vaikutuksista ympäröiviin yhteisöihin keskusteltiin laajasti, koska samat asiat ovat tärkeitä myös Kanadan pohjoisosissa.

FEM-viikon päätti perjantaina Kittilän kaivokselle suuntautunut ekskursio, johon osallistui noin 45 konferenssivierasta.

Onnittelemme FEM 2017 -konferenssin järjestäjiä ja Agnico Eagle Finland Oy:n osallistujia erinomaisesta tapahtumasta!

Katso lisää kuvia Facebookista!

2017-11-22T07:57:40+00:00

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.