Kittilän kaivos on järjestänyt avoimien ovien päivän vuosittain vuodesta 2012 lähtien. Jokainen tapahtuma on ollut omanlaisensa – niin tänäkin vuonna. Nyt tapahtuman tekee ainutlaatuiseksi se, että mukana ovat myös Kittilän kunta ja sen toista vahvaa toimialaa edustavat Visit Levi ja Levi Ski Resort. Luvassa on paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa!

Tapahtuma järjestetään lauantaina 24. elokuuta klo 10 – 15 Kittilän urheiluhallilla (Havutie 6).

Samalla tarjoamme vierailijoille mahdollisuuden tutustua kaivosalueeseemme kiertoajeluilla. Kaivokselle on matkaa Kittilän keskustasta noin 50 kilometriä, ja tutustumiskierros kestää matkoineen noin 3 tuntia. Kiertoajeluoppaamme hyppäävät busseihin kaivoksen portilla ja kertovat kierroksen aikana toiminnastamme.

Bussit lähtevät urheiluhallilta klo 9.30, 10.00, 10.30, 11.00, 11.30 ja 12.00. Koska paikkoja busseissa on rajoitettu määrä, kiertoajeluille tulee ilmoittautua ennakkoon 20. elokuuta mennessä verkkolomakkeella – klikkaa tästä. Lisätietoa kiertojaeluista voi tiedustella puhelimitse numerosta 040 357 6004.

Poimintoja avoimien ovien ohjelmasta urheiluhallilla:

  •  Agnico Eaglen malminetsintä ja Kittilän kaivoksen osastot esittelevät toimintaansa.
  • Kittilän kunnan yksiköt esittäytyvät, muun muassa vapaa-ajan palvelut, lapsiperheiden ja aikuisten palvelut, asunnot ja tontit Kittilässä, Kittilän Unicef Lapsiystävällinen kunta -toiminta, Revontuliopisto, kirjasto, Levi Snow Sports Academy.
  • Kittilä-puodissa on myynnissä ahma-aiheisia tuotteita. (Varaa mukaan käteistä.)
  • Oheisaktiviteetteja urheiluhallin sisällä: ohjattua seinäkiipeilyä, kaivoksen Green Screen -valokuvauspiste, kaivosbingo lapsille.
  • Visit Levi (ent. Levin Matkailu) kertoo toiminnastaan, matkailunäkymistä ja Levin alueen tapahtumista.
  • Levi Ski Resort esittelee uuden West Point -hankkeensa ja kertoo ympäristösertifikaatistaan.
  • Kittilän vt. kunnanjohtaja Antti Jämsén, Kittilän kaivoksen johtaja Tommi Kankkunen sekä Levi Visitin ja Levi Ski Resortin edustajat puhuvat yleisölle – tule kuuntelemaan ja keskustelemaan!
  • Urheiluhallin pihalla voit hypätä kirjastoautoon ja tutustua akkukäyttöiseen Boomer-porauslaitteeseen ja pelastuskalustoon – tai kokeilla kullanhuuhdontaa!
  • Myynnissä on Kittilän kirkonkylän autoarpajaisten mobiiliarpoja.

Tarjoamme kävijöille keittolounaan ja pullakahvit. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Muista ilmoittautua kaivoskierrokselle 20.8. mennessä täällä!

Tervetuloa viettämään mielenkiintoinen päivä kanssamme!