Lauantaina 24. elokuuta Kittilän kunnan ja Levin matkailuklusterin kanssa järjestämämme avoimien ovien päivä kiinnosti noin 700 vierasta. Päivän aikana Kittilän urheiluhallilla tarjottiin tietoa kaivoksemme, kunnan, Visit Levin ja Levi Ski Resortin toiminnasta ja ajankohtaisista asioista. Esittelimme malminetsintää ja kaivoksemme eri osastojen toimintaa ympäristö- ja turvallisuusasioita unohtamatta.

Toteutimme yhteisen avoimien päivän nyt ensi kertaa yhteistyössä kunnan ja matkailun kanssa, ja kaikki onnistui oikein hyvin. Tällä tavalla tavoitamme enemmän väkeä kuin jos jokainen järjestäisi oman tapahtumansa”, sanoo Kittilän kaivoksen johtaja Tommi Kankkunen.

Päivän mittaan pidettiin ajankohtaiskatsauksia, jotka kiinnostivat kuntalaisia ja matkailijoita. ”Saimme paljon hyviä kysymyksiä ja palautetta sekä ajankohtaiskatsauksissa että kiertoajeluilla, jotka järjestimme kaivokselle”, Tommi Kankkunen kertoo. ”Tapahtuma kuvastaa hyvää yhteistyötä, jota teemme kunnan ja matkailun kanssa. Tuntuu siltä, että nyt kaivostoiminta on osa sitä, mistä Kittilä matkailun lisäksi tunnetaan.”

Kittilän vt. kunnanjohtajan Antti Jämsénin mukaan yhteinen tapahtuma lisää vuoropuhelua ja yhteisöllisyyttä kunnassa: ”Ilahduttavan paljon tilaisuudessa oli kuntalaisia, perheitä ja vapaa-ajan asukkaita”, hän toteaa.

Myös tapahtuman muut järjestäjät ovat tyytyväisiä. ”Tapahtuma oli hieno ja sai suuren suosion. Olemme mielellämme mukana avoimien ovien päivässä myös ensi vuonna”, sanoo Visit Levin vt. toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari.

Katso kuvia tapahtumasta Facebook-sivultamme!