Näkijöiden ja tekijöiden yhtiö

Agnico Eagle Finland Oy on kanadalaisen kullantuottajan Agnico Eagle Mines Limitedin tytäryhtiö. Se operoi Kittilän kultakaivosta ja harjoittaa aktiivista malminetsintää Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Suurikuusikon kultaesiintymästä, jonka Agnico Eagle osti Riddarhyttan Resources AB:ltä marraskuussa 2005, tuli yhtiön ensimmäinen kaivos Kanadan ulkopuolella.

Agnico Eagle harjoittaa laadukasta ja rehtiä liiketoimintaa. Se antaa osakkeenomistajilleen erinomaisen tuoton pitkällä aikavälillä, luo hyviä työpaikkoja ja edistää toimintapaikkakuntiensa ja niiden asukkaiden hyvinvointia.

Toimintatapamme

Agnico Eagle on kuin perhe: puhuttelemme toisiamme etunimillä ja pidämme ovemme auki toisillemme. Tiedämme myös, että perheiden hyvinvointi on olennaista työntekijöiden hyvinvoinnin kannalta. Perheiden hyvinvointi auttaa yhteisöämme kasvamaan vahvaksi ja onnelliseksi.
Kunnioitus on ansaittava teoilla. Kohtelemme ihmisiä kunnioittavasti ja teemme kovasti työtä ollaksemme myös heidän kunnioituksensa arvoisia. Pyrimme olemaan yhteisön arvostettu jäsen sekä hyvä työnantaja ja naapuri kaikkialla, missä toimimme.
Jos teemme virheen, tunnustamme sen ja opimme siitä. Haluamme näyttää hyvää esimerkkiä ja olla edelläkävijä vastuullisena yrityksenä. Tunnemme vastuumme työntekijöiden turvallisuudesta, toimintamme pitkäaikaisista vaikutuksista paikallisyhteisöön ja ympäristöön, toimintamme läpinäkyvyydestä ja sitoumuksistamme osakkeenomistajiamme kohtaan. Muistamme tämän vastuun kaikessa toiminnassamme.
Käytämme kaikki samanväristä kypärää. Se on konkreettinen muistutus siitä, että kuulumme samaan tiimiin ja kohtelemme toisiamme tasa-arvoisesti ja kunnioittavasti. Jokaisella on samat mahdollisuudet kaikissa maissa, joissa toimimme, ja yhtiömme kaikilla organisaatiotasoilla.
Luotamme siihen, että jokainen meistä käyttää taitojaan, tietojaan ja kokemustaan saavuttaakseen parhaat tulokset meille kaikille: työtovereille, paikallisyhteisöille, osakkeenomistajille ja yhtiölle. Luotamme siihen, että jokainen meistä tekee työnsä hyvin ja turvallisesti ja noudattaa sitoumuksia, joita olemme toinen toisillemme tehneet.

Lue lisää

Toimintamme keskipiste on Kittilän kaivos. Se on Euroopan suurin kultakaivos ja Lapin kaivostoiminnan veturi. Kaivoksen nykyisen elinkaaren arvioidaan ulottuvan vähintään vuoteen 2034 saakka, mutta Agnico Eaglen malminetsintäohjelman mukaisesti jatkamme esiintymän ja sitä ympäröivien alueiden tutkimista. Malmia etsitään myös Ruotsissa. Vaikka pyrimme jatkuvasti laajentamaan toimintaamme, meille on ensiarvoisen tärkeää jatkaa työtä paikallisissa yhteisöissä ja lujittaa nykyisiä kumppanuuksiamme samalla kun rakennamme uusia matkallamme kohti tulevaisuutta.

Tuotanto

Malminetsintä

Yhteistyö