30.1.2020

Kittilän kaivoksen tuotannon käynnistyessä vuonna 2008 tuli ajankohtaiseksi alkaa suunnitella kaivoksemme pelastustoimintaa ja -organisaatiota. Yksi kaivospelastuksen kehittäjistä on turvallisuuskoordinaattori Jani Jauhojärvi, joka liittyi Agnico Eaglen tiimiin maaliskuussa 2008.

Nyt reilu kymmenen vuotta myöhemmin voimme yhdessä iloita tunnustuksesta, jonka Jani ja toinen kaivospelastustoiminnan uutterista kehittäjistä, kaivososaston päällikkö Matias Suomela, saivat yhtiömme johdolta. Tunnustukset jaettiin Kittilässä 28. tammikuuta.

”Jani Jauhojärvi on ollut Kittilän kaivoksen pelastustoiminnan pioneeri ensimmäisestä työpäivästään lähtien”, sanoi työterveydestä ja -turvallisuudesta vastaava johtaja Patrice Gilbert. ”Denis Theriaultin ohjauksessa hän kokosi ensimmäisen pelastustiimin Kittilään. Hänen sitoutumisensa pelastusorganisaation kehittämiseen on ollut linjassa turvallisuuskulttuurin jatkuvan parantamisen periaatteiden kanssa Kittilän kaivoksen toiminnan alusta saakka.”

”Matias Suomela tuli Agnico Eaglen palvelukseen kesäkuussa 2010, ja tänä aika hän on erilaisissa päällikön tehtävissään ollut valtava tuki kaivospelastustoiminnalle olemalla siinä itse aktiivisesti mukana ja puolustamalla vahvan pelastustiimin arvoja kaivososastolla”, Patrice sanoi.

”Olemme erittäin ylpeitä teistä ja kiitollisia työstänne ja ajasta, jonka käytätte kaivospelastustoiminnan kehittämiseen ja toisten innostamiseen ja ohjaamiseen. Turvallisuus on meille ensiarvoinen asia, ja siksi tämä on niin tärkeää”, Patrice sanoi.

Molemmat tunnustuksen saaneita sanoivat olevansa sekä yllättyneitä että kiitollisia. Erityisesti he halusivat kuitenkin painottaa: ”Kaivospelastustoiminta ei ole yhden miehen eikä yhden naisen asia. Se on tiimityötä sanan varsinaisessa merkityksessä, ja siksi tämä kunnianosoitus kuuluu koko kaivospelastusorganisaatiolle.”

Agnico Eaglen Mine Rescue Hall of Fame

Ajatus Agnico Eaglen Mine Rescue Hall of Famen perustamisesta tuli vuonna 2008 yhtiömme LaRonden kaivoksessa työskentelevältä nosto-operaattorilta Paul Noelilta. Hänen ajatuksensa oli antaa tunnustusta kaivospelastustoimintaa kehittäneille ja siinä erityisesti onnistuneille työntekijöille. Yhdessä LaRonden silloisen turvallisuuspäällikön Michel Letourneaun kanssa he alkoivat puuhata ideaa eteenpäin. Ensimmäiset yhdeksän palkittua saivat nimensä LaRonden kaivoksella sijaitsevaan Mine Rescue Hall of Famen seinätauluun vuonna 2009.

Tähän mennessä tunnustuksen on saanut yhteensä 37 Agnico Eaglen työntekijää, joista Jani ja Matias ovat ensimmäiset Kittilän kaivokselta.

Onnittelemme lämpimästi Jania ja Matiasta sekä koko kaivospelastusorganisaatiotamme tämän hienon tunnustuksen johdosta!