7.2.2020

Olin Kittilän kaivoksella viikon tet-harjoittelussa ja haastattelin ihmisiä eri aloilta hallinto- ja kaivoskonttorin sekä rikastamontoimiston alueilla. Näkemykseni kaivoksesta kasvoi suuresti.

Kittilän kaivos tarjoaa työntekijöilleen monipuolisia ja erilaisia työtehtäviä, joita on hyvä tehdä muiden tukemana. Kaivoksella jokainen työ on yhtä tärkeä. Työ voi olla esimerkiksi toimisto-, laboratorio-, rikastamo- tai kaivostyötä. Kaivokselta löytyy raskasta ja kevyttä työtä, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Siellä suurin osa työskentelystä on yhteistyötä, mutta kaivoksella on silti työtehtäviä, jotka saa tehdä omassa rauhassa.

Kaivos on turvallinen ja monipuolinen toimintaympäristö, joka pitää huolta työntekijöistään. Sinne voi päästä töihin esimerkiksi käymällä kaivosalan perustutkinnon, suorittamalla insinöörin tutkinnon ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa, tai opiskelemalla kasvatus- tai taloustieteitä. Kaikki Kittilän kaivoksella työskentelevistä ovat osa suurta kokonaisuutta, jossa jokaisen panos on tärkeä.

Henri Juntunen, tet-harjoittelija, helmikuu 2020

Katso täältä kuvia Henrin työelämään tutustumisjaksolta!