11.2.2020

Agnico Eagle Mines Ltd ilmoitti tiedotteessaan 10. helmikuuta sijoittavansa Rupert Resources Ltd -kaivosyhtiöön 13,1 miljoonaa Kanadan dollaria. Tämän seurauksena Agnico Eaglesta tulee Rupert Resources -yhtiön vähemmistöosakas 9,9 prosentin omistusosuudella. Varat käytetään Rupertin 100-prosenttisesti omistaman Pahtavaaran ympäristön malminetsintäprojektiin Pohjois-Suomessa.

Rupert Resourcesin tytäryhtiö Rupert Finland Oy omistaa Sodankylässä Pahtavaaran kultakaivoksen, joka ei ole tällä hetkellä toiminnassa. Pahtavaaran kultakaivoksen lisäksi se harjoittaa Suomessa malminetsintää Pahtavaaran kultakaivoksen ympäristössä, Hirsikankaan kultaesiintymällä Keski-Pohjanmaalla ja Osikonmäellä Kaakkois-Suomessa.

”Rupertin viimeaikaiset positiiviset malminetsintätulokset Pahtavaaran ympäristössä osoittavat, että alueen malmipotentiaali on sekä hyvä että aiemmin vähän tutkittu. Matka malminetsinnästä kaivostoimintaan on kuitenkin pitkä ja kivinen”, sanoo Agnico Eagle Finland Oy:n malminetsinnän johtaja Jyrki Korteniemi.

Lisätietoja:

Jyrki Korteniemi
malminetsinnän johtaja
Agnico Eagle Finland Oy

jyrki.korteniemi@agnicoeagle.com