7.4.2020

Kittilän kunta ja Lapin sairaanhoitopiirin infektioiden torjuntayksikkö ovat pyytäneet Agnico Eagle Finland Oy:tä osallistumaan poikkileikkaustutkimukseen koronavirustartuntojen selvittämiseksi Lapin alueella.

Kittilän kunnassa toimivan suuren yrityksen kaikkien työntekijöiden testauksen tarkoituksena on selvittää koronavirustartuntojen levinneisyyttä ja kartoittaa mahdollisia tartuntaketjuja.

”Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen strategian mukaisesti testauskynnyksen tulisi olla matala ja otantaluonteisesti tuli testata oireettomiakin, jolloin saadaan parempi kuva tautitilanteesta, mikä edesauttaa koko maakuntaa epidemian torjuntatyössä”, sanoo Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas.

Terveystalo toteuttaa testaukset Agnico Eagle Finlandin kustannuksella, ja testaukseen voivat osallistua kaikki Agnico Eagle Finlandin työntekijät niin halutessaan. Testausten suunnittelu on aloitettu ja ne toteutetaan niin pian kuin mahdollista.

”Tutkimus auttaa Kittilän kuntaa hahmottamaan paremmin epidemiatilannetta kunnassa ja saamme käsityksen mahdollisten oireettomien taudinkantajien määrästä”, sanoo Kittilän kunnan johtava lääkäri Heidi Tanninen.

”Haluamme kantaa kortemme kekoon tämän erittäin poikkeuksellisen tilanteen ratkaisemisessa. Henkilöstömme on kotoisin suurimmaksi osaksi Kittilästä ja lähialueen kunnista, ja uskomme että testaus antaa hyvän poikkileikkauksen tämän hetken tilanteesta maakunnassa”, toteaa Agnico Eagle Finlandin toimitusjohtaja Jani Lösönen.

Lisätietoja

Markku Broas
Infektioylilääkäri
Lapin sairaanhoitopiiri
markku.broas@lshp.fi

Heidi Tanninen
Johtava lääkäri
Kittilän terveyskeskus
heidi.tanninen@kittila.fi

Jani Lösönen
Toimitusjohtaja
Agnico Eagle Finland Oy
jani.losonen@agnicoeagle.com