7.12.2020

Agnico Eagle on jo 13 peräkkäisenä vuonna myöntänyt Paul Penna -yhteisöpalkinnon työntekijälleen, jonka toiminta ilmentää parhaiten yhtiömme perustajan Paul Pennan yhteisölliseen osallistumiseen liittyviä arvoja. Palkinnon tavoitteena on kannustaa työntekijöitämme osallistumaan paikallisyhteisöjä hyödyttäviin hankkeisiin ja vapaaehtoistyöhön erilaisissa järjestöissä ja tapahtumissa.

Vuoden 2019 Paul Penna -yhteisöpalkinnon sai Pinos Altosin kaivoksella työskentelevä Pamela Heimpel Wisbrun.  Pääpalkinnon lisäksi yhtiömme palkitsee kunkin toiminta-alueensa aluefinalistit. Vuoden 2019 Euroopan aluefinalistin palkinnon sai Kittilän kaivoksen analyysilaboratoriossa työskentelevä laborantti Niina Tervonen toiminnastaan Vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa eli Vapepassa.

Niina on toiminut Vapepassa vuodesta 2011 lähtien. Hän osallistuu aktiivisesti Vapepan koulutuksiin ja harjoituksiin Kittilässä ja muualla Pohjois-Suomessa ja on ollut mukana suunnittelemassa ja järjestämässä Kittilän alueella pidettäviä harjoituksia. Vuodesta 2016 lähtien Niina on toiminut Vapepan Kittilän toimikunnan sihteerinä ja huolehtinut samalla tiedottamisesta oman alueen vapaaehtoisille. Esimerkillään hän on saanut toimintaan mukaan myös työkavereitaan Kittilän kaivokselta.

Niina on osallistunut poliisin hälyttämiin etsintätehtäviin useita kertoja. Keväällä hän oli mukana myös pelastuslaitoksen pyytämissä talojen tulvasuojaustehtävissä Kittilässä.

Hän on hankkinut itselleen dronen ja suorittaa sen käyttöön liittyvää koulutusta. Hänen toiveenaan on voida tulevaisuudessa käyttää droneaan mahdollisissa etsintähälytystehtävissä.

Paul Penna -palkintosumman 2500 Kanadan dollaria Niina haluaa lahjoittaa Vapepa-keskuksen hankintaan Lapin alueelle. Vapepa-keskus on johtamistila, joka on koko ajan lähtövalmiina, jos viranomaiset hälyttävät Vapepan organisaation tuekseen.

Lapin vapepalaiset juhlistivat Niinan palkintoa viime perjantaina Kittilässä täytekakkukahvien merkeissä. Onnittelemme Niinaa ja kiitämme kaikkia vapepalaisia tärkeästä työstänne!

Lue lisää Vapepan toiminnasta täältä: https://vapepa.fi/.