12.11.2021

Yhteistyömme paikallisten liikuntapalveluyritysten kanssa luo molemminpuolista hyvinvointia: työntekijöillemme se mahdollistaa matalan kynnyksen liikuntaharrastukset, yrittäjille yhteistyö puolestaan tuo toimintaan ympärivuotisuutta ja uusia mahdollisuuksia.

Levi Wellness Clubin (LWC) omistaja Laura Peippo ja Aslakin liikkeen omistaja Juuso Laitinen ovat molemmat paikallisesti tuttuja liikuntapersoonia jo pidemmältä ajalta. Vuosi 2013 oli eräänlainen lähtölaukaus molempien liikuntaurille Kittilässä. Tällöin ravintolakokiksi pohjoiseen tullut Laura päätti jättää ravintola-alan taakseen ja aloittaa työt LWC:llä sekä personal trainer -opinnot. Samaan aikaan Juuso oli juuri valmistunut Rovaniemen ammattikorkeakoulusta liikunta-alan ammattilaiseksi ja oli palaamassa kotiseuduilleen Kittilään.

Idea omasta kuntosalista oli kypsynyt Juusolla jo pidempään, mutta lopullinen sysäys yrittäjyyteen tuli odottamattomalta taholta.

”Olin vasta tutustumassa Aslakin liikkeen nykyisiin toimitiloihin, kun silloinen omistaja esitteli minut yllättäen yhteistyökumppaneilleen uutena kuntosalin omistajana. Kyllä siinä vähän jäi suu auki, mutta siitä se sitten lähti”, Juuso muistelee hymyillen. Lauralle puolestaan tarjoutui mahdollisuus hankkia LWC omistukseensa muutaman tiiviisti salilla työskennellyn vuoden jälkeen. ”Se oli hyvin luonteva päätös, sillä olin ollut toiminnassa todella aktiivisesti mukana. Ajattelin, että no totta kai! Eihän tätä voi kenellekään muullekaan myydä!” Laura kertoo nauraen.

Kaivoksen liikuttajat

Kittilän kaivoksen kanssa molemmat yrittäjät ovat tehneet yhteistyötä jo usean vuoden ajan. Sekä Laura että Juuso ovat kokeneet yhteistyön merkitykselliseksi. ”Kittilän kaivos mahdollistaa LWC:lle ympärivuotisen toiminnan ja työpaikkoja. Yhteistyö kaivoksen kanssa on iso osa toimintamme kokonaisuutta”, Laura kertoo. Samoilla linjoilla on myös Juuso: ”Yhteistyö on aina ollut helppoa ja luontevaa. Kittilän kaivoksesta on tullut vaikutelma liikunta- ja hyvinvointimyönteisenä yrityksenä.”

Tulevaisuudessa molemmat ideoivat liikunnan tuomista kaivokselle ja entistä enemmän osaksi työntekijöiden arkea. ”Työhyvinvointi pitäisi saada sisällytettyä työhön ja työvuoroihin. Pelastajilla treeni on osa työaikaa – voisiko näin olla kaivostyöntekijöilläkin?” Laura pohtii. Yrittäjillä riittää ideoita liikkumisen lisäämiseksi. ”Kaivosalueella voisi esimerkiksi työskennellä oma henkilöstön liikuttaja, miksipä ei”, Juuso puolestaan miettii.

Työhyvinvoinnin kohentamiseksi Laura ja Juuso tarjoavat kuitenkin muuta kuin tarkkoja jumppaohjeita. ”Tärkeintä on se, että tekee jotain. Ensimmäinen tavoite voi olla se, että vie lenkkarit eteiseen”, Laura tsemppaa. Molemmat korostavat hyvinvointia kokonaisuutena ja omien tavoitteiden madaltamista. ”Rima alas! Sillä pääsee jo hyvään alkuun”, Juuso ja Laura toteavatkin yhdestä suusta.