Viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Elsi Malkki ja MLL:n Kittilän paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Heidi Hussi tapasivat Kirkkopuistossa.

17.6.2021

Agnico Eagle järjesti huhti-toukokuussa henkilöstökyselyn , ja sen alkaessa lupasimme täällä Suomessa tehdä lahjoituksen Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Kittilän paikallisyhdistykselle kyselyn vastausprosentin mukaan. Agnico Eagle Finlandin henkilöstöstä lähes 80 prosenttia osallistui kyselyyn, mikä tiesi 3 000 euron lahjoitusta lasten ja perheiden hyväksi tehtävään työhön.

MLL:n Kittilän paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Heidi Hussi on iloinen lahjoituksesta. ”Jos koronatilanne pysyy näin rauhallisena, haluaisimme järjestää syksyllä esimerkiksi jonkun pitempikestoisen koko perheen tapahtuman, johon on helppo tulla matalalla kynnyksellä”, hän kertoo. ”Korona-aikana perheet ovat olleet paljon keskenään, joten muiden näkeminen on kultaakin kalliimpaa”, hän lisää.

Kittilän paikallisyhdistyksen perustoimintaa on perhekahvila, joka on avoinna maanantaisin vuoroviikoin Kittilän seurakunnan kanssa. Heidin mukaan kahvila on tärkeä kohtaamispaikka perheille, joissa on alle kouluikäisiä lapsia. Perhekahvila jatkaa toimintaansa nyt kesällä Kirkkopuistossa Kittilän kirkonkylällä, ja tavoitteena on pitää se käynnissä koko kesän, jos koronatilanne sallii.

Toinen toiminnan kivijalka on liikuntakerho Sirkan koululla lauantai-iltaisin. ”Liikuntakerho on helppo tapa lähteä mukaan MLL:n toimintaan. Kerhossa onkin käynyt erityisen paljon isiä lastensa kanssa”, Heidi sanoo. Lisäksi paikallisyhdistys järjestää vuosittain kymmenkunta erilaista tapahtumaa.

Heidi suuntaa myös toiveen kittiläläisille nuorille: ”Monet perheet tarvitsevat tilapäistä lastenhoitoapua arkeaan helpottamaan. Tähän tarpeeseen voivat vastata lastenhoitajat, joille MLL:n Lapin piiri tarjoaa koulutuksen. Lastenhoitotyöstä maksetaan nuorille myös pieni palkkio.”

Toivotamme kaikille Kittilän perheille aurinkoista ja iloista kesää!

https://kittila.mll.fi/