7.9.2020

Palkkasimme tänä kesänä 54 kesätyöntekijää eri osastoille työharjoitteluihin ja henkilöstömme kesälomien sijaisiksi. Yksi heistä on 23-vuotias Miikka Raekallio, joka opiskelee auto- ja työkonetekniikkaa Oulun ammattikorkeakoulussa.

Elokuun vaihduttua syyskuuksi suurin osa kesätyöntekijöistämme on jo palannut opintojen pariin. Sirkasta kotoisin oleva Miikka Raekallio on toiminut toukokuun alusta lähtien maanalaisen kaivoksen kunnossapidon työnjohtajana ja kokenut kesätyökokemuksensa erittäin hyödylliseksi. ”Opiskelen Oulun ammattikorkeakoulussa auto- ja työkonetekniikkaa”, hän kertoo. ”Syyskuussa alkaa opintojeni viimeinen vuosi. On aika varmaa, että teen myös opinnäytetyöni täällä kaivoksella.”

Kittilän kaivokselle hän halusi työtehtävien monipuolisuuden ja hyvän sijainnin takia. ”Jokainen työpäivä täällä on erilainen. Työporukka on mahtava, ja olen saanut opetella esimies- ja tiimityöskentelytaitoja aika intensiivisesti”, Miikka kuvailee.

Liikkuvan kaluston kunnossapidon vuorotyönjohtajana Miikka on saanut kokea paljon uutta. Esimiestehtävä, päivittäinen maan alla käyminen ja 4 työpäivän ja 6 vapaapäivän rytmi ovat asettaneet tarpeeksi haasteita, mutta myös pitäneet mielen virkeänä. Miikka ei koe 12,5 tunnin työvuoroja liian raskaiksi, vaan korostaa asenteen merkitystä työssä: ”Täällä voi toimia jopa näin nuorena esimiehenä, jos on oikea asenne. Rauhallisuus ja yhteistyökyvyt vievät pitkälle.”

23-vuotias tuleva konetekniikan insinööri tasapainottaa työtä ja opiskelua vapaa-ajan harrastuksilla, kuten urheilulla ja SM-tason moottoripyöräilyllä. ”Pyöriä varsinkin rassaan harrastuksena melko paljon”, hän sanoo.

Miikka suosittelee Kittilän kaivosta muillekin nuorille työpaikaksi: ”Täällä on ihan erilainen ympäristö kuin missään muualla. Työporukka on mahtava ja työskentely mukavaa. Rohkeasti vaan joukkoon!”