31.3.2021

Iloksemme saamme ilmoittaa, että yhden Agnico Eaglen vuosittain jakamista Larry Connell -aluepalkinnoista sai tänä vuonna näytteenkäsittelijä Tapani Laakso Kittilän kaivoksen geologisesta tiimistä. Tapania esittivät palkintoehdokkaaksi hänen työkaverinsa, ja perusteluissa sanottiin muun muassa seuraavaa: ”Tapani on aina ystävällinen työkavereille ja valmis auttamaan muita niin työyhteisössä kuin vapaa-ajallaankin. Hänen positiivinen elämänasenteensa tuo meille iloa, ja hän on aidosti kiinnostunut työyhteisöömme kuuluvista ihmisistä. Tapani löytää positiiviset puolet ikävimmistäkin asioista.”

Mikä onkaan parempaa kuin saada tällaista palautetta omilta työkavereilta!

Larry Connell -palkinnon saaja ja aluefinalistit palkitaan rahapalkinnolla, jonka he osoittavat haluamaansa yleishyödylliseen kohteeseen. Palkinnostaan iloisesti yllättyneelle Tapanille lahjoituskohde oli selvä: Kittilän Kehitysvammaisten Tuki ry. Tapanin sisko ja veli ovat kehitysvammaisia ja isä Erkki Laakso on yhdistyksen perustajajäseniä, joten asia on hänelle läheinen.

Palkinnon ottivat vastaan Kittilän yhdistyksen puheenjohtaja Outi Marttila, sihteeri Elina Ala ja hallituksen jäsen Eila Ojala. ”Kiitämme Agnico Eaglea palkinnon myöntämisestä Tapanille ja Tapania siitä, että lahjoitit palkintosummasi yhdistyksellemme”, sanoi Outi Marttila.

”Viime vuosi oli koronan vuoksi vaikea ja olemme joutuneet laittamaan jäihin suunnittelemiamme hankkeita, kuten esimerkiksi ulkomaille suuntautuvan virkistysmatkan. Suunnittelemme kuitenkin muun muassa satua, musiikkia ja hierontaa yhdistävää hanketta, johon saamme rahoitusta STEAlta (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus). Tapanin lahjoitus on tärkeä, koska sillä voimme kattaa hankkeen oman rahoituksen osuutta”, Outi kertoi.

Tänä vuonna 50 vuotta täyttävän yhdistyksen toiminta kattaa Kittilän lisäksi Muonion, Enontekiön ja Kolarin kunnat, joissa ei ole omaa tukiyhdistystä. Jäseniä on noin 70, ja toiminta perustuu aktiiviseen vapaaehtoistyöhön. Outi kertoi, että tiivistä yhteistyötä tehdään muun muassa Kittilän kunnan, seurakunnan, toisten yhdistysten ja yritysten kanssa. Esimerkiksi Kittilän VPK on järjestänyt jäsenille pelastusharjoituksia.

Toivottavasti koronapandemia hellittää pian, ja yhdistys pääsee viettämään 50-vuotisjuhlaansa ja toteuttamaan muita suunnitelmiaan! Lämmin kiitos Tapanille  ja onnittelut Larry Connell -aluepalkinnosta!

Mikä on Larry Connell -palkinto?

Larry Connell Award for Collaborative Excellence -palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2018. Palkinto luotiin Agnico Eaglelta vuonna 2017 eläköityneen Larry Connellin kunniaksi. Sen voi saada yhtiön työntekijä, joka Larryn tapaan on osoittanut kykynsä vaikuttaa ja verkostoitua yhtiön sisällä ja ulkopuolella, tukee toiminnallaan yhtiön kehitystä ja toimii yhteistyössä, positiivisella asenteella, sitoutuneesti ja ammattitaitoisesti. Voittaja valitaan Agnico Eaglen eri toiminta-alueiden ehdokkaiden keskuudesta, ja myös alueelliset finalistit palkitaan.

Kittilän kaivokselta aluefinalistin palkinnon ovat saaneet tähän mennessä rikastamon operaattori Aki Välitalo, johdon assistentti Katja Erkkilä ja näytteenkäsittelijä Tapani Laakso.