26.6.2020

Istutimme kesäkuun alkupuolella Seurujokeen jälleen kalanpoikasia. Kalanistutus on osa ympäristölupamme velvoitteita ja ympäristöosastomme jokakesäinen projekti, johon on osallistunut myös naapurikylien asukkaita vuodesta 2007 lähtien. Nyt istutimme Seurujokeen 3 580 purotaimenen poikasta ja 6 200 harjuksen poikasta. Purkuputken valmistuttua istutamme myös Loukiseen 7 000 taimenen poikasta vuosittain.

Ostamme kalat luonnonvarakeskukselta, ja tällä kertaa virkeät poikaset saapuivat Lintulaan kalankasvattaja Asko Virkkusen mukana kahdessa kuljetussäiliössä kalanviljelylaitokselta Taivalkoskelta.

Kalanistutuksessa touhusivat ympäristöasiantuntija Juho Väyrynen ja ympäristöinsinööriharjoittelija Lilja Ojala. Istutustalkoissa olivat mukana myös kiistalalainen Matti Piekkari ja lintulalainen Mauri Toivola, jotka molemmat ovat innokkaita kalamiehiä. Mauri kertoi, että Seurujoesta saa hyvin ja hyvänkokoista taimenta, mutta sitä pyytävät lähes yksinomaan paikalliset asukkaat ja mökkiläiset. ”Kyllä tänne muitakin kalastajia mahtuisi”, Mauri totesi.

Kalanpoikaset punnittiin huolellisesti, jotta kuhunkin neljään istutuspaikkaan saatiin suunniteltu määrä poikasia. Punnituksen jälkeen säkkeihin lisättiin happea, koska ilman sitä poikaset eivät pysyisi hengissä kuljetuksen aikana. Aurinkoinen iltapäivä sujui iloisissa ja touhukkaissa merkeissä, ja lopuksi juotiin tietysti perinteiset talkookahvit.

Katso kuvia kalanistutuksesta Facebook-sivultamme!