10.8.2023

Agnico Eagle Finland tarjoaa vuosittain kesätyöpaikkoja laajasti eri alojen opiskelijoille. Kesällä 2023 meillä työskentelee n. 60 kesätyöntekijää yli 30 eri tehtävässä. Haastattelimme viiden eri osaston kesätyöntekijöitä siitä, millaisista tehtävistä heidän työpäivänsä koostuvat ja mistä he pitävät erityisesti työssään. 

Roosa Ylitalo – HR Assistant 

Roosa Ylitalo opiskelee Lapin ammattikorkeakoulussa liiketaloutta ja työskentelee henkilöstöhallinnon osastolla. Roosa innostuu työssään erityisesti yhteistyöstä, jota saa tehdä eri ihmisten kanssa. Työpäiviensä aikana hän muun muassa avustaa palkanlaskennassa ja tekee tila- kokous ja matkavarauksia. – Hyvä työilmapiiri innostaa työntekoon, kun töissä on kiva olla. Saan tehdä töitä inspiroivien ihmisten kanssa. Uudessa paikassa oppii uudella tavalla ihmisten kanssa olemista, varsinkin kun työhön sisältyy paljon ihmiskohtaamisia, Roosa kertoo.  

Hannu Kenttälä – Safety Expert Trainee 

Hannu Kenttälä opiskelee Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa turvallisuusalan tradenomiksi ja työskentelee EHSQ-osastolla (environment, health, safety, quality). Hänen työpäivänsä koostuu mm. turvallisuusvalvonnasta, ohjeistamisesta ja raportoinnista. Hannu pitää työssään mahdollisuudesta vaikuttaa ja olla mukana tekemässä työympäristöstä turvallisempaa. – Pääsen työskentelemään useiden eri osastojen ihmisten kanssa, jolloin saan paljon erilaisia näkökulmia ja vinkkejä turvallisuusasioissa. Niistä voi ottaa oppia omaan käyttöön tulevaisuudessa. Ja tietysti klisee: jokainen päivä on erilainen!   

Kati Siivonen – Environmental Engineer Trainee  

Kati Siivonen opiskelee Lapin ammattikorkeakoulussa metsätalousinsinööriksi. Hän työskentelee meillä toista kesää ympäristöinsinööriharjoittelijana ja on tehnyt meille opinnäytetyönsä. Katin työpäivät pitävät sisällään esimerkiksi vesien tarkkailua ja näytteidenottoa sekä ilmanlaadun mittauksia. Lisäksi Katin vastuulla on monimuotoisuuden lisäämisen suunnittelu. Katin mielestä työssä on parasta, kun työtehtävät ovat monipuolisia ja ne kiinnostavat aidosti itseä sekä tuovat jatkuvasti uusia näkökulmia omaan osaamiseen. – Myös jatkuva uuden oppiminen ja se, kun pääsee luomaan uusia ratkaisuja ongelmiin tekee työstä mielekästä. Työyhteisössä omalla osaamisella ja työpanoksella on oikeasti merkitystä, Kati summaa.  

Samuel Korhonen – Maintenance Planner Trainee 

Samuel Korhonen opiskelee Oulun yliopistossa konetekniikan diplomi-insinööriksi ja työskentelee liikkuvassa kunnossapidossa. Hänen työpäivänsä alkaa luomalla selkeä tilannekuva meneillä olevista huolloista ja kaluston yleisestä tilasta. Pääosin päivän tehtävät koostuvat tulevien huoltojen suunnittelusta ja niiden aikatauluttamisesta sekä varaosien hankinnasta. – Tällaiselle tiedonnälkäiselle ihmiselle tämä on todella mukavaa hommaa, kun on jatkuvasti jotain uutta mihin perehtyä, Samuel summaa.  

Milla Rinta-Piirto – Operator Trainee 

Milla Rinta-Piirto opiskelee Oulun ammattikorkeakoulussa energiatekniikan insinööriksi ja työskentelee rikastamolla. Hänen päivittäisiin työtehtäviinsä kuuluu näytteiden ottoa sekä prosessin seuraamista ja operointia. Millasta on ollut mielenkiintoista päästä seuraamaan ja osallistumaan uuden typenpoistolaitoksen toimintaan sekä sen eri prosesseihin. – Samalla olen ymmärtänyt uudella tavalla koulussa oppimiani asioita. Työssä kivaa on tietysti myös työkaverit, Milla kertoo. 
 

Meille jokainen kesätyöntekijä on arvokas, sillä he tuovat mukanaan uusia ajatuksia ja toimintatapoja. Kannustamme opiskelijoita rakentamaan omaa urapolkuaan ja kehittämään ammatillisia taitojaan kesätyön kautta.