23.2.2021

Perjantaina 12. helmikuuta Kittilän kaivoksen alueen ulkopuolella Kiistalan kylässä tapahtui vakava moottorikelkkaonnettomuus. Matka Sirkan paloasemalta Kiistalaan kestää noin 45 minuuttia, joten Lapin pelastuslaitokselta tuli virka-apupyyntö ja onnettomuuspaikkaa lähempänä ollut kaivoksen pelastusryhmä ensiapukalustoineen hälytettiin apuun.

Kaivoksemme turvallisuusteknikot Tomi Moilanen ja Kari Herukka avustivat ripeästi pelastustoiminnassa aloittamalla ensiaputoimet ja auttamalla kuljetuksissa.

Pelastuslaitoksella ja Kittilän kaivoksella on pitkä kokemus yhteisistä pelastustehtävistä, ja kaivokselta lähdetään viranomaisen pyynnöstä pelastustehtäviin aina kun se on mahdollista. Yhteistyö toimii hyvin, ja kaivoksen ensiapuryhmä saa kiitosta Lapin pelastuslaitoksen Tuomas Rantakokolta: ”Tämä on erinomainen esimerkki hyvästä yhteistoiminnasta. Yhteistyö kaivoksen pelastusryhmän kanssa toimi tälläkin kertaa erinomaisen hyvin ja apu saatiin nopeasti paikan päälle.”

Myös kaivoksenjohtaja Tommi Kankkunen kiittää pelastusryhmäämme: ”Meidän osaavalla pelastusryhmällä on iso merkitys myös yhteisön auttamisessa”, Tommi Kankkunen sanoo.

Kaivoksemme pelastustiimi kehittää jatkuvasti osaamistaan. Kaivoksen joukkue valmistautui myös ensimmäisenä suomalaisena kaivospelastustiiminä kansainväliseen kaivospelastuskilpailuun, International Mine Rescue Competition -kisaan, jonka piti toteutua viime vuoden syyskuussa.  Koronaviruspandemian vuoksi kilpailun ajankohtaa kuitenkin siirrettiin eteenpäin, ja seuraavan kerran kisataan syyskuussa 2022 West Virginiassa Yhdysvalloissa.

Kari Herukka nimitettiin äskettäin myös Agnico Eaglen Mine Rescue Hall of Fameen tunnustuksena hänen ansiokkaasta työstään kaivoksemme pelastustoiminnan hyväksi.

Kuva: Maanalaisen kaivoksen pelastustiimi harjoitteli maan alla syksyllä 2018.