18.2.2021

Kittilän kaivoksen laajennushankkeessa turvallisuusasiantuntijana toimiva Kari Herukka nimitettiin Agnico Eaglen Mine Rescue Hall of Fameen tunnustuksena hänen ansiokkaasta työstään kaivoksemme pelastustoiminnan hyväksi. Tunnustuksen hänelle luovutti Kittilän kaivoksen johtaja Tommi Kankkunen 8. helmikuuta pidetyssä tilaisuudessa, johon osallistui etäyhteyksin myös terveys- ja turvallisuusasiantuntijoita Kanadasta.

”Pelastusorganisaatio on kaivoksellemme elinehto”, Tommi Kankkunen sanoi. ”Tuntuu hyvältä tietää, että meillä on täällä ihmisiä, jotka tarvittaessa ryhtyvät pelastustyöhön ammattimaisesti ja hyvin valmistautuneina. Olen todella ylpeä tiimistämme. On hienoa nähdä, miten pelastustoimintaa jatkuvasti kehitetään ja pidetään yllä.”

Maaliskuussa 2008 kaivoksellamme työnsä aloittanut Kari Herukka on yksi pelastustoimintamme tärkeistä kehittäjistä ja uranuurtajista.

”Kari, olit ensimmäinen henkilö, jonka kohtasin yhtiöön tullessani, kun pidit kaivoksen perehdytyksen. Monet maanalaisen kaivoksen pelastusharjoitukset olet järjestänyt ja paljon oppia olen sinulta saanut”, kiitti kaivososaston päällikkö Matias Suomela.

Karille Herukalle tunnustus oli suuri yllätys. ”Onhan se mukavaa, kun tehty työ saa arvostusta”, hän sanoi vaatimattomasti. Auttaminen on hänelle entisenä vapaapalokuntalaisena luontevaa, ja sen ovat havainneet myös tunnustuksesta päättäneet.

Agnico Eaglen terveys- ja turvallisuuspäällikkö Norman Ladouceur kertoi huomionosoituksen perusteista: ”Kaivospelastuksen Hall of Fameen voi tulla valituksi yhtiön työntekijä, joka on erityisesti kunnostautunut pelastusorganisaation toiminnan kehittäjänä pelastusharjoituksissa ja tositilanteissa. Hän on aloitteellinen, ideoi ja kehittää pelastustoimintaa ja mentoroi uusia tulokkaita. Hän on aina käytettävissä ja valmis auttamaan. Hän tietää, miten kaivospelastusorganisaatio toimii ja mitä pelastustyö on käytännössä. Hän hallitsee täydellisesti pelastustyön ohjeistukset ja tuntee tarvittavat laitteet.”

Agnico Eaglen Mine Rescue Hall of Fameen ei siis pääse kevyin perustein. Onnittelemme lämpimästi Karia ja samalla kaikkia pelastusorganisaatiomme jäseniä tästä tunnustuksesta ja toivotamme menestystä tärkeään työhönne!

Agnico Eaglen Mine Rescue Hall of Fame 

Ajatus Agnico Eaglen Mine Rescue Hall of Famen perustamisesta tuli vuonna 2008 yhtiömme LaRonden kaivoksessa työskentelevältä nosto-operaattorilta Paul Noelilta. Hänen ajatuksensa oli antaa tunnustusta kaivospelastustoimintaa kehittäneille ja siinä erityisesti onnistuneille työntekijöille. Yhdessä LaRonden silloisen turvallisuuspäällikön Michel Letourneaun kanssa he alkoivat puuhata ideaa eteenpäin. Ensimmäiset yhdeksän palkittua saivat nimensä LaRonden kaivoksella sijaitsevaan Mine Rescue Hall of Famen seinätauluun vuonna 2009. Tähän mennessä tunnustuksen on saanut 41 agnicolaista, joista kolme on Kittilän kaivokselta.

Lue täältä, miten Kittilän kaivoksen pelastusorganisaatio tekee yhteistyötä pelastusviranomaisten kanssa.