4.9.2019

Kittilän kaivos osallistuu Sustainable Intelligent Mining Systems (SIMS) -hankkeeseen, joka on osa Euroopan unionin suurinta tutkimus- ja innovaatio-ohjelmaa Horizon 2020:tä.  SIMS-hankkeessa on mukana kaivoslaitteiden ja -järjestelmien valmistajia, kaivosyhtiöitä ja yliopistoja.

Meidän osuutemme projektissa on tarjota testiympäristö kolmelle akkukäyttöiselle kaivoslaitteelle, jotka ovat Epirocin kehittämiä ja valmistamia. Ensimmäinen niistä, Boomer E2 Battery -porauslaite, saapui kaivoksellemme huhtikuun lopussa. Kaksi muuta testattavaa laitetta, kiviauto MT42 Battery ja lastauslaite ST14 Battery, saapuivat elokuun loppupuolella. Ennen testauksen alkua käyttö- ja kunnossapitohenkilöstömme saavat tarvittavan koulutuksen. Laitteiden testaus kestää joulukuulle.

”Tämä on meille tärkeä ja jännittävä projekti, ja olemme iloisia saadessamme testata laitteitamme Kittilän kaivoksella”, kertoi Epirocin projektipäällikkö Jan Gustaffson testausprojektimme käynnistyspalaverissa kaivoksella. ”Akkukäyttöisillä kaivoslaitteilla on paljon hyviä puolia eivätkä ne rajoitu pelkästään turvallisempaan ja ympäristöystävällisempään teknologiaan, vaan kysymys on myös aiempaa miellyttävämmästä työympäristöstä.”

”Odotamme tietysti, että akkukäyttöisten laitteiden tuottavuus on vähintään yhtä hyvä kuin dieselkäyttöisten. Tässä vaiheessa akkuteknologia vaatii vielä todistelua muun muassa akkujen keston suhteen. Meidän tulee myös oppia tekemään laitteen siirrot niin, ettei akun kanssa tule ongelmia”, sanoo maanalaisen kaivoksen tuotantopäällikkö Jari Kolehmainen. ”Myös laitteiden käyttäjille on hienoa päästä kokeilemaan uusinta teknologiaa. Toivomme hyviä testituloksia.”

Klikkaa tästä ja katso kuvia Facebook-sivultamme!